Nieuwsbericht

 • October 17, 2031
  Er zijn een paar extra plaatsen vrijgekomen op maandag!

  Op de maandagen en de vrijdagen is er weer plaats voor nieuwe honden. Vanwege de groepssamenstelling vangen wij geen nieuwe intacte reuen meer op. Bel gerust voor informatie!
 • July 23, 2011
  Een vermaak-jezelf-machine ;-)
  Hier zetten we leuke, gekke en ontroerende filmpjes neer die inspireren. Zo ook deze van een machine voor veel speelplezier. ;-)

  Hier een directe link.


 • December 21, 2010
  Chocolade gevaarlijk voor hond en kat !

  Ter ere van sommige feestdagen, maar ook op gewone dagen is in bijna ieder huishouden wel chocolade aanwezig. Maar chocolade is erg gevaarlijk voor honden en katten: het bevat een stof theobromine die ernstige hartritmestoornissen bij honden en bij katten overgeven en diarree kan veroorzaken. Deze stof theobromine kan zelfs tot de dood leiden!!

  Terwijl katten meestel geen interesse in chocolade tonen, zijn honden vaak zeer tevreden met een aangeboden stukje. Let er daarom op dat uw huisdier niet bij de chocoladekransjes, -koekjes, M&M's op tafel kan komen. Geef een hond of kat nóóit chocolade!!!

  Ook de resten van de (kerst)maaltijd kunnen voor een huisdier vervelende gevolgen hebben. Het afkluiven van bijvoorbeeld gevogelte- of wildbotjes lijkt misschien een heerlijke bezigheid voor de hond of kat, maar kan zorgen voor verstoppingen in, en verwondingen van het maagdarmkanaal.


  Het is over het algemeen niet verantwoord om snacks aan uw huisdier te geven. Door onder andere een hoog gehalte aan vet en zout kan dit zorgen voor een verstoorde vertering en toename van het lichaamsgewicht.
 • December 1, 2010
  Pas op met Taxus

  We werden door een cursist geattendeerd op de giftigheid van Taxus. Zorg ervoor dat je hond hier NIET van eet.

  Uit wikipedia:
  Alle soorten taxus bevatten het hoogst giftige taxine, een alkaloïde, met enige variatie in de precieze formule van het alkaloïde tussen de soorten. Alle delen van de boom behalve de "bessen" bevatten het alkaloïde. De besjes zijn eetbaar en zoet, maar het zaad is erg giftig. In tegenstelling tot vogels kan de menselijke maag de zaadhuid afbreken en taxine vrijgeven in het lichaam. Dit kan fatale resultaten hebben als de zaadmantels zonder de zaden eerst te verwijderen wordt gegeten. De grazende dieren, in het bijzonder vee en paarden, worden ook soms dood gevonden dichtbij taxus na het eten van de bladeren.

  Taxus