Nieuwsbericht

 • December 21, 2010
  Chocolade gevaarlijk voor hond en kat !

  Ter ere van sommige feestdagen, maar ook op gewone dagen is in bijna ieder huishouden wel chocolade aanwezig. Maar chocolade is erg gevaarlijk voor honden en katten: het bevat een stof theobromine die ernstige hartritmestoornissen bij honden en bij katten overgeven en diarree kan veroorzaken. Deze stof theobromine kan zelfs tot de dood leiden!!

  Terwijl katten meestel geen interesse in chocolade tonen, zijn honden vaak zeer tevreden met een aangeboden stukje. Let er daarom op dat uw huisdier niet bij de chocoladekransjes, -koekjes, M&M's op tafel kan komen. Geef een hond of kat nóóit chocolade!!!

  Ook de resten van de (kerst)maaltijd kunnen voor een huisdier vervelende gevolgen hebben. Het afkluiven van bijvoorbeeld gevogelte- of wildbotjes lijkt misschien een heerlijke bezigheid voor de hond of kat, maar kan zorgen voor verstoppingen in, en verwondingen van het maagdarmkanaal.


  Het is over het algemeen niet verantwoord om snacks aan uw huisdier te geven. Door onder andere een hoog gehalte aan vet en zout kan dit zorgen voor een verstoorde vertering en toename van het lichaamsgewicht.